EK Superstock 600 : Goede start eindigd in mineur .

Afgelopen weekend stond voor het NIWA Racing Team en Rob Hartog een race op het programma tijdens de WK Superbike op het TT-Circuit in Assen. Rob ging van start met een wildcard in het EK Superstock 600. Een extra uitstapje in een zeer competitieve klasse in Europa en tevens na de vele afgelastingen een goede voorbereiding op de eerste race van het ONK.

Op vrijdag stond een vrije training en de eerste kwalificatietraining gepland en op zaterdag de tweede kwalificatie en om 18:00 de race. De weersomstandigheden tijdens het weekend waren slecht. Kou, wind en regen speelde parten bij de coureurs. Vlak voordat de vrije training startte begon het te regenen. Echter van korte duur, waardoor de baan niet geheel nat werd. Onder deze verradelijke omstandigheden reed de NIWA coureur een rustig tempo om geen onnodige risico's te nemen en zette een 14e tijd op de klokken.

Voorafgaand aan de eerste kwalificatie begon het wederom te regenen. Op een kletsnat circuit begon Rob de kwalificatie opbouwend en voerde het tempo langzaam op. Na een snelle ronde stond Rob lange tijd op pole position en werd binnen gehaald om een eventuele valpartij te vermijden. Tijdens deze kwalificatie waren er enorm veel valpartijen, wat ervoor zorgde dat de sessie tot vier keer aan toe werd stilgelegd. Uiteindelijk zakte Rob terug naar een tweede plaats wat een uitstekende prestatie was, maar werd door het team besloten niet meer de baan op te gaan omdat de weersvoorspelling op zaterdag droog zou zijn.

De tweede kwalificatie vond plaats op de zaterdag, ditmaal was het wel droog. Deze kwalificatie verliep moeizaam. Rob kwam moeilijk in zijn ritme door de opgestoken wind en de slechte grip door de koude temperaturen. Aan het eind van de sessie zette Rob nog eens aan maar kon dit helaas maar 1 ronde doen, omdat de sessie vroegtijdig werd gestopt met een rode vlag door een valpartij. Uiteindelijk was deze ronde goed voor een 11e plaats voor de startopstelling wat wederom een goede prestatie was in deze zeer competitieve klasse met 15 rijders binnen een seconde.

Om 18:00 werd de race verreden van het EK Superstock 600 over 12 ronden. Deze was helaas van korte duur. De coureur uit het NIWA Racing Team kwam met de start goed van zijn plaats maar werd direct daarna opgehouden door een slecht gestartte coureur voor hem. vervolgens was het met het grote startveld dringen door de eerste bocht. Toen Rob echter het gas opende uit de eerste bocht bleek dit te veel voor de band, mede door de inmiddels wat afgekoelde baan, en werd met een flinke highsider van zijn machine geworpen. Velen keken uit of Hartog binnenkwam en weer mee kon doen tijdens de herstart maar helaas was dit niet het geval aangezien de Nederlander zijn fiets niet zelfstandig had teruggebracht naar de pits. 

Commentaar Rob: "Balen, erg balen. Na de goed verlopen kwalificaties had ik het weekend graag mooi af willen sluiten. Ik had veel vertrouwen voor de race omdat ik wist dat er nog meer in zat, dan ik in de tweede kwalificatie had laten zien. Maar helaas ging het in de Haarbocht mis. Gelukkig heb ik zelf geen ernstige blessures en valt de schade mee. Ondanks dat was het een erg mooi en leerzaam weekend en wil ik iedereen bedanken  o.a. de KNMV voor de wildcard die dit mogelijk heeft gemaakt."

 

De eerste ONK staat op 11 en 12 mei op het programma op het stratencircuit de Varsselring in Hengelo, maar eerst zal het complete NIWA Racing Team en het NIWA Junior Team komend weekend  gepresenteerd worden op het TT-Circuit van Assen en aan de start staan tijdens de eerste race van de Open Wegrace Cup. Rob zal van start gaan in de klasse waar hij vorig jaar kampioen werd, de SuperCup 600 (buiten mededingen). Vrijdag zijn er vrije trainingen en zaterdag de kwalificaties en de race. Tijdens dit evenement is de entree gratis en het paddock vrij toegankelijk!

VOLG ONS OP FACEBOOK
Kawasaki
Kawasaki
Suzuki
Suzuki
Pirelli
Pirelli
Besseling Agri-Technic
Besseling Agri-Technic
Salco Bedrijfsdeuren
Salco Bedrijfsdeuren